Årets smak är snart här.

Mmmm. Du kan inte ana hur god den är.
Men helt allvarligt, så är det fantastiskt att få provsmaka honungen direkt från ramarna.
Att känna hur doften och de olika smakerna som blommorna bina hämtat nektar ifrån sätter sin prägel.
Den är som störst just vid slungningen och mildras något efter några dagar.
Den finns ff kvar men förändras. Så just där i slungningsögonblicken hade jag velat bjuda in hela världen, och i synnerhet du som köper vår honung, för att få en alldeles underbar smakupplevelse.

Våra bin samlar ju nektar lite överallt så vi har ju blandhonung i våra samhällen men med olika dominerande smaker beroende på var de valt att samla. I dag fick vi tre tydliga varianter
Fruktträd, blommor.
Kastanj. Och raps.

De första dropparna silas.

 

Det är varmt ute och inne men skönt att svalka sig under natten.
Än blommar det en hel del. Men med torkan så avger växterna mindre nektar. Regn behövs för att det ska bli honung.