Jungfruhonung eller kakhonung

Honung som serveras eller säljs obehandlad i vaxkaka kallas ofta för kakhonung eller jungfruhonung. Det är det naturligaste
sättet att äta honung på och är en riktig delikatess.
Vaxkakan tuggas och vaxresterna spottas ut, så åt man honung förr och gör fortfarande i många kulturer.
Eller så skär man vaxkakan i tunna skivor och lägger på brödet.
Vi människor kan inte smälta bivaxet i magen men det är ofarligt att svälja.
Bina producerar bivaxet i sina vaxkörtlar. Från början har vaxet en vit färg men gulnar när bina lagrar honung och pollen i ramarna.
Hos oss kan du köpa vaxkakor/ramar eller mindre bitar i portionsförpackningar.
Detta är beställningsvara så kontakta oss i god tid innan om du vill köpa kakhonung eller nyslungad, flytande honung då vi skördar honung under början eller mitten av augusti.

jungfruhonung, kakhonung

Dela med dig....Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page