Nu har vi börjat skörda.

HONUNGEN

Nu är arbetet igång med att ta tillvara den underbara gåvan från bina. Den ljusa, gyllene, milda och lite fruktiga vårhonungen med smaker av fruktträd, maskros, raps, hagtorn, kastanj och allt annat vårblommande i vår omgivning.

Om ca två veckor, dvs strax före midsommar, tror vi att honungen kan vara redo till hitta nya hem.

Jag känner mig lika ödmjuk varje vår och år när arbetet med bina startar upp.
Likaså när jag som idag står och avtäcker vax i massor som bina har tillverkat från deras vaxkörtlar och under detta vaxtäcke honungen som de gjort. När jag för förmånen att ta del av den underbara honung som är lönen för mödan efter många flygturer. För att få ihop nektar till ett halvt kilo honung måste bina göra upp till tre miljoner (!) blombesök. Det motsvarar en flygsträcka på två varv runt jorden!

PS Klicka på länken ovan.

Dela med dig....Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page