Nyslungad honung

silning av honung
Honungen är slungad och silas så att eventuella vaxrester försvinner. Nu är den som allra godast.

Nyslungad honung är en primör som vi säljer precis då honungen skördats. Den är flytande men börjar med tiden kristallisera. Enklast så kan man bara röra i honungen eller möjligen försiktigt värma i vattenbad. Honung kan ju tappa sina enzymer vid uppvärmning och förlorar då en del av sin nyttighet.
Tänk på att förvara din nyslungade honung i rumstemperatur för att behålla den flytande så länge som möjligt. Detta är i första hand beställningsvara så kontakta oss i god tid innan om du vill köpa kakhonung eller nyslungad, flytande honung då vi skördar honung i början/mitten av juni, augusti och/eller september.
Förvara din övriga honung svalt, helst ca 12-14 grader och mörkt. Honung har med sin antibakteriella effekt en naturligt lång hållbarhet.

 Nyslungad honung

Dela med dig....Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page