Livet i bigården pågår för fullt trots Corona o hösten för dörren

Först vill jag tacka alla tidigare och nya kunder för ni uppskattat och köpt vår honung. Honungskiosken blev lite av en succé för kunna leverera honung trots Corona och uteblivna marknader och skördefester. Tack till alla som trotsade Corona och kom till en annorlunda skördefest.

Nu går vi in i en lugnare period med bina, även om de vid solsken tittar ut ur sina kupor. Konstigt, jag blir lika glad varje gång som jag ser dem flyga!
Även om det ser lugnt ut på ytan så fortsätter binas trägna arbete inne i kupan. För en månad sen fanns det fortfarande yngel som de ivrigt vårdar och matar trots att det inte finns mat i naturen att hämta. Vi sparar alltid en del av deras honung i kupan över vintern och kompletterar med ett speciellt Bifor till honungen. Det är viktigt att bina har tillräckligt med insamlad pollen och honung/bifor så att de kan börja lägga yngel tidigt, ibland redan i februari. Med vårt förändrade klimat behöver mängden bi vara stort när naturen vaknar till livs och bjuder på nektar o pollen.

Till dig som fortfarande inte har besökt bigården och honungskiosken – det finns fortfarande några burkar kvar – den ljusa milda vårhonungen och lite av den råa (orörd) honungen. Varför inte göra en egen kräm av rent bivax?
Tips! Vi har också små burkar – perfekt ”gå bort”-present
Välkommen

Honungskiosken
Bigården i vintervila
Annorlunda skördefest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *