Fels Bigård – Del av Lunds skördefestvecka 2021

Skördefest på Fels Bigård

Skördefest på Fels Bigård

Välkommen att besöka oss under skördefestveckan 2021. Vi har öppet för besök torsdagen den 23 september – 26 september mellan kl. 12.00 – 16.00. Du kan välja om du vill köpa honung genom att besöka oss för en guidning kring honung och bin eller om du vill köpa din honung i honungskiosken som finns på Fels Bigård.

Hos oss kan du köpa närproducerad honung från Lund. Vi har kuporna dels på Gunnesbo, Lund och dels i närheten av Fels mosse strax utanför Lund.

Under tiden som vi har manuell försäljning, finns även möjlighet att se på bina genom en visningskupa.

Självklart är honung från Fels Bigård inte uppvärmd, utan endastslungad, silad och viss honung är rörd för fastare konsistens. Vår biodling är helt giftfri, bekämpning av varoakvalster sker med ekologiska metoder och självklart har vi inga tillsatser i honungen.

Hos oss finner du:

Fast hösthonung – en len smakrik lite mörkare honung med smaker från bl.a björnbär, lind och sommarens alla blommor och örter. Denna honung är rörd och har därför kristalliserat till en fast form. Konsistens och färg som smörkola, mjuk/fast

Rå hösthonung – en smakrik lite mörkare honung med smaker från bl.a. björnbär, lind och sommarens alla blommor och örter. Denna honung är inte rörd och håller sig därför flytande under en längre tid än vårens honung. Vi kan inte garantera hur länge den flyter, men den är så god att du hinner säkert äta upp den innan den kristalliserar. Om den ändå börjar stelna, kan du värma den försiktigt i vattenbad, upp till 40 gr C.

Vårhonung – en mild ljus honung med smaker från fruktträden, kastanj, maskros, raps, sälg och övriga av vårens blommor och örter. Passar bra till te, att bre på smörgåsen gärna i kombinationmed en god ost.

Små burkar – ovanstående sorters honung finns även i små burkar

om ca 120 gr. Perfekta som present och kan vara ett alternativ till vin eller blommor 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *